Meenemen rolstoel

Als men is aangewezen op het gebruik van een rolstoel dan moet deze ook in de auto meegenomen kunnen worden. Sterk afhankelijk voor de oplossing is natuurlijk de vraag: wat kan de rolstoelgebruiker zelf ?

Als de rolstoelgebruiker zelf de bestuurder van de auto is, en beschikt over voldoende kracht in de armen dan kan bijvoorbeeld de rolstoel tussen de voorstoelen en de achterbank meegenomen worden.

De rolstoelgebruiker dient dan door te schuiven van bijrijdersstoel naar de bestuurdersstoel, klapt de rolstoel in en trekt deze op een vlonder achter de voorstoelen.
Door het plaatsen van deze vlonder wordt het hoogte verschil tussen vloer en dorpel kleiner waardoor de rolstoel gemakkelijker in en uit te laden is. Een dorpelstrip kan geplaatst worden om beschadigingen te voorkomen

De interieurlift is ontworpen voor rolstoelgebruikers die wel kunnen “overwippen” vanuit de rolstoel in de auto, maar die daarna niet in staat zijn om de rolstoel in de auto te trekken. De elektrische interieurlift hijst de rolstoel achter de voorstoel.Hulpmiddel bij de interieurlift is de parapluhaak om het rechterportier te openen/sluiten.